_K9A8544Ik studeerde huidtherapie, een veel omvattend beroep waar oedeemtherapie en littekentherapie een belangrijk onderdeel van is. Dit is vaak nodig na borstkanker. Ik zag tijdens een kijkstage een (ex-)borstkankerpatiënt die 2 jaar lang thuis heeft gezeten met een verkleefd litteken en een oedeemarm. Ze wilde niet meer klagen en hoopte dat het vanzelf beter zou gaan, maar het ging zowel lichamelijk als psychisch steeds slechter met haar. Mijn gedachte was alleen maar: “hoe kan ik dit voorkomen?”

Meteen ben ik gaan zoeken: wat is er aan nazorg na zo’n ingrijpende en veelvoorkomende ziekte als borstkanker en de behandeling hiervan? Daar schrok ik best van. Er is niets structureels, niets georganiseerds.

Laat ik nou eens helemaal dol zijn op organiseren. Zeker voor zo’n specifieke doelgroep. Vrouwen, die weer op eigen kracht moeten komen. Ik begrijp wat ze nodig hebben, ik ben zelf een sterke vrouw, van pas 28 jaar, ben de vrouw van een (ex-) kankerpatiënt, en heb al heel wat ingrijpends meegemaakt in mijn leven. Die ervaring wil ik graag omzetten in iets waar de rest van de wereld ook wat aan heeft.

Ik kan deze groep vrouwen weer leren om zelf weer een krachtige vrouw te worden na de ingrijpende ziekte en een behandeling waardoor ze een stukje van hun vrouwelijkheid zijn kwijtgeraakt of wat voor een deel beschadigd is.

Met Nazorg Borstkanker richt ik me op het medische en zorgende aspect van mijn persoonlijke missie, met Jolie Care probeer ik die wereld ook wat leuker, vrolijker, kleurrijker, vrouwelijker en sexier te maken.